Renesanční tvrz přestavěná na zámek. Postavena Šarovci na přel. 16. a 17. st., v 18. st. přestavěna barokně. Od r. 1872 skladiště a kanceláře, dnes sídlo obecního úřadu. Jednoduchá obdélná budova se vstupem zdůrazněným štítem, jižní část zbořena.
Hluchov
Pohled na bývalý zámek v Hluchově.
© Ivo Rozehnal, 03/2009
Graficke pismenko Nevelký zmodernizovaný zámek na jihovýchodním okraji obce Hluchov poblíže Kostelce na Hané. Zajímavostí je zřetelná absence části zámku, respektive jeho pravá polovina, z jejíhož přízemí je vytvořena ohradní zeď zahrady. Ačkoli je přední strana zámku poznamenána 2. polovinou 20. stol. - obhozena brizolitem, když se na zámek podíváte zezadu, uvidítě ještě starou odrbanou omítku, což milovníka starých staveb potěší :-)
Jakub Ivánek, 29.3. 2006

historie zámku
    Ves Hluchov se poprvé uvádí už r. 1131, ale zdejší tvrz vznikla zřejmě až později - za Šarovců ze Šarova na přelomu 16. a 17. stol., kdy se hluchovský statek opět osamostatnil. 18. stol. přineslo přestavbu renesanční tvrze na barokní zámek. V r. 1852 koupil Hluchov hrabě Sylva-Taroucca, který vlastnil sousední panství se známým zámkem Čechy pod Kosířem. Už 1872 ale prodal hluchovský statek akciové společnosti drahanovického cukrovaru. Ta zámek

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Severní Morava. + Haná, Olomoucko. Turistická mapa KČT., 29.3. 2006