Lovecký zámek s presbyteriem je písemně doložen v roce 1671 za Jana Bohuše Morkovského ze Zástřizl. V 1. polovině 18. století byl u něj vybudován i hospodářský dvůr, který se v roce 1848 se stal součásti velkostatku Boskovice. V roce 1948 přešel dvůr se zámkem do vlastnictví státu. V současné době se rekonstruuje.
Nádvorní část budovy zbyle po zámku
Graficke pismenko Lovecký zámek v katastru Protivanova vznikl někdy před rokem 1671 v návaznosti na tamní oboru, která byla založena pro chov zvěře někdy ve 2. polovině 16. století. Písemně je zámek doložen až v tzv. "soupisu komínů" boskovického panství z roku 1671 za Jana Bohuše Morkovského ze Zástřizl. V roce 1672 je v oboře doložena i kaple Sv. Huberta. Dvůr u zámku vznikl ale až později a to v 1. polovině 18. století, kdy boskovické panství, jehož součásti byl zámek i dvůr, náleželo Valtru Xaverovi z Ditrichštejna a po jeho smrti jeho synům Karlovi a Leopoldovi Ditrichštejnům. Zámek se tehdy nazýval Hilšperk. Boskovickému ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 19.5. 2020
    přestavěno