Moje místa 0
Zalesněný kaňon byl vyhlášen Chráněnou přírodní památkou r. 1998, oblast zabírá 34,37 ha. Vyhloubil ho Pivnický potok v pískovcových a opukových skalách, rokle se větví do dvou stran, bohatá na tunely, jeskyně, převisy atp. V oblasti chráněné rostinné (kapraďorosty, mechorosty) i živočišné druhy.
Pivnická rokle
Panorama
Graficke pismenko Tuto poměrně nedávno vyhlášenou přírodní památku (r. 1998) nalezneme mezi obcemi Zderaz a Střítež u Skutče. Je to zalesněný kaňon, do nějž vybíhají pískovcové a opukové skály tvořící různé zajímavé útvary (tunely, jeskyně, převisy), žijí zde i vzácní živočichové a rostliny (kapraďorosty, mechorosty, mlok skvrnitý). Pivnický potok rozděluje rokli do dvou větví. Toto území se stále vyvíjí, o čemž svědčí časté řícení skalních bloků.

Oblastí nevede značená turistická stezka.