Téměř zaniklé tvrziště v osadě Jarošov, které není v písemných pramenech nikde doloženo. Tvrziště se nachází na soukromých pozemcích a jeho pozůstatkem jsou dva krátké úseky příkopů vysekaných ve skále
Tvrziště Jarošov
Sníženina na trávníku ve střední části snímku je pozůstatkem příkopu.

Téměř zaniklé tvrziště v osadě Jarošov.

Tvrziště se rozprostírá okolo domu č.p.75. Tento dům je jedním z posledních domů jihozápadního konce osady. Lokalita se nachází na okraji Voletinského údolí, asi 150 severně od skály Cikánka.
Marek Skýpala, 19.2. 2007
popis

Tvrziště se nachází na soukromých pozemcích a jejím pozůstatkem jsou dva krátké úseky příkopů vysekaných ve skále a dále nezřetelné terénní tvary na severovýchodě a východě. Jádro tvrziště dnes zaujímá dům č.p.75, který setřel většinu znaků. Majitel domu má o tvrzišti jen základní povědomí.

19.2. 2007

Střípek historie:

Tvrz není v písemných pramenech nikde doložena, ale jako přídomek šlechtice se poprvé objevuje Jarošov v roce 1368. August Sedláček se domníval, že tvrz byla sídlem zemana Vavřince Toulovce z Třemošné. Ve smlouvě o prodeji vsi v roce 1480 není tvrz opět připomenuta.

I.díl Encyklopedie českých tvrzí, Praha, Argo 2005., 19.2. 2007

terénní náčrt tvrziště, měřeno krokováním, stav r. 1984