Budova pochází z 15. století a stojí na vysokomýtském náměstí. Dnešní vzhled pochází z klasicistní přestavby. Moderní přístavbou propojena s bývalou šatlavou. Komplex slouží jako turistické informační centrum, Městská galerie a Muzeum českého karosářství.
budova Staré radnice
Město Vysoké Mýto bylo založeno králem Přemyslem Otakarem II r. 1262. Prochází jím dálková silnice I/35 spojující Hradec Králové s Olomoucí a regionální železniční trať z Chocně do Litomyšle.
26.1. 2018
historie

Stará radnice, která stojí přímo na náměstí Přemysla Otakara II., je v jádře gotickou budovou. Postavena byla nejspíše roku 1433. Později byla mnohokrát upravována. Z renesančních úprav se dochovalo několik kamenických článků v interiéru a především vstupní portál. Dnešní stav pochází z období klasicismu. Z té doby pochází i věžička s hodinami - jedna z dominant náměstí. V minulém století sloužila budova jako okresní soud. Pro jeho účely sloužil velký sál v patře. Zadní trakt budovy sloužil jako městská šatlava, a to již od roku 1645. V přízemí radnice se nachází Turistické informační centrum, v bývalém soudním sále se nachází Městská galerie. Budova je moderní přístavbou propojena s bývalou městskou šatlavou. V přístavbě a v šatlavě se nachází expozice Muzea českého karosářství. Vstup do muzea je možný pouze přes infocentrum. Plné vstupné činí 60 Kč.

Vojtěch Barcal (zdroj: Zdeněk Wirth, Soupis památek uměleckých a historických v Království českém. Od pravěku do počátku XIX. století. XVI. Politický okres vysokomýtský, Praha 1902, s. 146.), 22.2. 2018

Pardubický kraj,  Ústí nad Orlicí  (UO), Vysoké Mýto