Hrady.cz
Pietní místo s téměř třemi stovkami dřevěných křížů se jmenovkami vojáků různých národností padlých v 1. světové válce. Rekonstrukce dokončena v r. 2017. U lesa křížů též stojí památníky na obě světové války.
Graficke pismenko Ve městě Šternberk na zdejším hřbitově se nachází jedno z největších našich pietních míst, vztahujících se k 1. světové válce. Zdejší pietní louka má téměř tři sta dřevěných křížů, osazených litinovými destičkami se jmény mrtvých. Nejčastěji jde o hroby vojáků zemřelých po zranění, často již v poválečných dnech. Místo odpočinku zde našli vojáci několika národností a různého věku. Pietní místo prošlo celkovou rekonstrukcí v roce 2017. Součástí je centrální památník obětem světové války 1914-1918, pomník Rudoarmějcům a menší pomníček sovětským obětem 2. světové války při osvobozování města. Zajímavostí tohoto pietního místa je jeho vznik. Doposud totiž nebyl objeven žádný písemný záznam, který by dal pokyn k jeho zřízení.
Rozehnal Ivo, 12.3. 2019