Hrady.cz
Barokní budova fary z r. 1771, cenné stavební konstrukční prvky a dochovaný interiér. Od r. 1958 kulturní památka.
Graficke pismenko Starobylá farní budova se nachází před vstupem do zámku, naproti zdejšímu kostelu sv. Jana Křtitele. Jedná se o jednopatrovou barokní budovu z roku 1771. Budova je částečně podsklepená a má sedlovou střechu s třetinovými valbami. Omítnuta je břizolitovou omítkou, fasáda je hladká. Čelní stěna je pětiboká se vstupem uprostřed, ten má kamenné ostění. Na zadní straně je též uprostřed vstup. V přízemí je na každé straně po dvou klasických dřevěných oknech, v patře je oken pět. Boční strana ke kostelu má vždy okna dvě a nahoře ve štítu je okno kulaté. Střecha je z cihlové krytiny se dvěma komíny. Na budovu částečně navazuje původní kamenná zídka. Uvnitř ...
Ivo Rozehnal - zdroj - Soupis Nemovitých kult.památek okr. PV /2012 a web charitakonice.cz, 13.7. 2015