Moje místa 0
Expozice figurín osobností města Štramberka, které ve městě žili a tvořili nebo ho svým celoživotním dílem propagovali a proslavili. Expozice zahrnuje 5 scén, z nichž každá má své pojetí.
Hlavní obrázek místa
Bohumír Jaroněk - slavný štramberský malíř a jeho propagátor právě dokončuje jeden ze svých slavných obrazů
© Jan P. Štěpánek 09/2011
Graficke pismenko Tato expozice latexových figurín historicky významných osobností města Štramberka se nachází v patře budovy infocentra Relax, č.p. 40 na štramberském náměstí. Autorem malovaných výjevů a scenérií Štramberka i okolí je ostravský malíř, grafik a pedagog Josef Odráška. Latexové figuríny vznikaly ve slavných filmových ateliérech Barrandov, pod rukama profesionálního kostyméra Tomáše Kuchty – který nejednou pracoval i pro filmové ateliéry Hollywoodu. Spoluautorem expozice a autorem textů umístěných v expozici je historik p. Jiří Tichánek. Stálá expozice zahrnuje celkem pět samostatných scén. Každá z nich má své originální specifické pojetí. První ...
Miroslav BITTER, 28.1. 2008