Unikátní soubor roubených, hrázděných a zděných staveb lidové architektury. Interiérové i exteriérové expozice jsou prezentovány v několika objektech. Návsi vévodí barokní studna z roku 1695.
Graficke pismenko V urbanisticky i krajinářsky jedinečně umístěné obci v kopcovité krajině Českého středohoří se nachází soubor hodnotné zástavby lidové architektury, kde vedle sebe stojí stavby roubené, hrázděné i zděné. Interiérové i exteriérové expozice jsou prezentovány v několika objektech. Návsi vévodí barokní studna z roku 1695, která byla převezena ze Střížovic u Ústí nad Labem. Roubená patrová budova čp. 61 je částí komplexu staveb, připomínající život a práci lidí na hospodářské usedlosti. Zděný patrový dům vystavěný v polovině 19. století prezentuje expozici starého vesnického obchodu s mnoha cennými detaily. Unikátní je též malý vodní mlýn na ...