Moje místa 0
Na místě starších domů vznikl postupně v 17.–19. století krumlovský měšťanský pivovar. Výroba zde zanikla roku 1949, poté do počátku 90. let 20. století objekty chátraly. Od roku 1993 se postupně rekonstruuje pro účely centra moderního umění.
Renesanční část pivovaru

Bývalý měšťanský pivovar, dnes Egon Schiele Art Cetrum v Českém Krumlově

Graficke pismenko Na místě starších domů v Široké ulici postavil Hans Haase v letech 1606–08 podle návrhu Domenica Benedetta Cometty z Eckthurnu rozložitou renesanční budovu měšťanského pivovaru. Při přechodu na průmyslovou výrobu piva v 70. letech 19. století došlo k její radikální přestavbě a rozšíření do bývalého parkánu. Měšťanský pivovar zde fungoval do roku 1949, v dalších desetiletích objekty chátraly.
Roku 1993 začala rekonstrukce bývalého pivovaru pro potřeby centra moderního umění, pojmenovaného po Egonu Schielem (1890–1918), který v Krumlově žil v letech 1907–17.