Rozhledna 25 m (435 m n. m.) s dřevěnou konstrukci s kovovými prvky byla postavena v obd. červen–listopad 2011, oficiálně zpřístupněna v dubnu 2012. Stavbu iniciovali manželé Holíkovi, kteří pro ni r. 2008 zakoupili pozemek. Vyhlídkové patro ve výšce 21 m nabízí vyhlídku až na Ještěd, Sněžku atp.
rozhledna Skalka u Vyžlovky
Graficke pismenko Autobusem: Vystupte na autobusové zastávce Vyžlovka (linka č. 382, Praha Háje–Vyžlovka–Jevany).
Autem: pohodlně dojedete až k rozhledně, v obci Vyžlovka odbočte z Pražské ul. vlevo (směrem od Říčan) do Štíhlické ulice, k rozhledně dojedete po cca 500 m.

Na rozhlednu se neplatí vstupné (červenec 2012).
15.7. 2012

historie

Nová rozhledna s dřevěnou konstrukcí s kovovými prvky byla postavena na náhorní plošině u obce Vyžlovka v období červen–listopad 2011 (zkolaudována v prosinci r. 2011, oficiálně zpřístupněna v dubnu 2012). Stavbu rozhledny iniciovali manželé Holíkovi, kteří r. 2008 zakoupili za tímto účelem pozemek. Stavba byla financována ze soukromých zdrojů i z Evropských fondů. Kolem rozhledny vede zelená naučná stezka a cyklostezka č. 1 – Pražská trasa, je

věž
    rozhledna