Hospodářský dvůr původně ze 14. století. Od poloviny 16. století do 70. let 20. století stála v jeho západní části renesanční tvrz, přestavěná barokně po roce 1775. Severně od dvora novobarokní obytná budova statku.
Hospodářský dvůr od východu, zámek stál jižně od sýpky
© Ivan Grisa 08/2009
Graficke pismenko Libkovice (součást Lubence) leží při samém výjezdu silnice I/6 z Ústeckého do Karlovarského kraje. Odbočka z hlavní silnice u autobusové zastávky východně od obce. Železniční zastávka Libkovice na trati Rakovník - Bečov nad Teplou leží asi 500 m jižně od vsi. Pro zastavení je nutno upozornit průvodčího, pěší cesta vede nejprve mezi poli směrem k Lubenci, poté je nutno jít asi 300 m po hlavní silnici. I přes tyto komplikace je libkovická zastávka optimální možností, jak Valče dosáhnout veřejnou dopravou o víkendech, kdy tam neexistuje autobusové spojení (cca 7 km).

Zámek v Libkovicích u Lubence
    Nejstarším šlechtickým sídlem v Libkovicích byla tvrz, postavená pravděpodobně ve 14. století v areálu hospodářského dvora. V polovině 16. století vznikla v jihozápadní části dvora dvojkřídlá renesanční tvrz, upravovaná barokně po roce 1775. Snad převzala konstrukce starší stavby (část zdí byla údajně až 1 m silná). V 19. století patřily Libkovice k Valči, ve 20. letech 20. století je Thurn-Walsassinové prodali soukromému majiteli. Buď on, nebo

Ivan Grisa, dle Musil - Plaček - Úlovec: Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, Moravy a Slezska po roce 1945, Libri 2005, 8.9. 2009

tvrz přestavěná na zámek
    zaniklý