Most přes říčku Hloučelu v Prostějově na Olomoucké ulici z roku 1870, postavený na starších základech. V roce 2007 byl nahrazen novým železobetonovým mostem. Socha sv. Jana z Nepomuku přemístěna na pravý břeh.
Most Olomoucká ul. Prostějov
Starý most přes Hloučelu
© Ivo Rozehnal, 02/2005
Graficke pismenko Most na Olomoucké ulici v Prostějově leží na červené turistické značce, která vede od Hlavního nádraží k Plumlovské přehradě, podél říčky Hloučely. Vede tu i Jantarová cyklistická stezka. Most je jednou z nejrušnějších dopravních tepen města.
IvoR, 26.12. 2007

historie

Přes říčku Hloučelu v Prostějově na Olomoucké ulici stával trojpólový klenbový most z roku 1870. Ten byl postaven na ještě starší stavbě, což dokládaly vyryté letopočty v kamenech pilířů – jeden z nich nesl letopočet roku 1757. Původně uprostřed mostu stála barokní socha sv. Jana z Nepomuku. Ta byla při jedné z četných úprav v minulosti přemístěna na pravý břeh, kde stojí dodnes. Je to poslední vzpomínka na starý most. V roce 2007 došlo k