Most přes říčku Hloučelu v Prostějově na Olomoucké ulici z roku 1870, postavený na starších základech. V roce 2007 byl nahrazen novým železobetonovým mostem. Socha sv. Jana z Nepomuku přemístěna na pravý břeh.
nový most na místě starého a socha sv. Jana Nepomuckého u řeky Hloučely
© Jan P. Štěpánek 12/2009
Graficke pismenko Most na Olomoucké ulici v Prostějově leží na červené turistické značce, která vede od Hlavního nádraží k Plumlovské přehradě, podél říčky Hloučely. Vede tu i Jantarová cyklistická stezka. Most je jednou z nejrušnějších dopravních tepen města.
IvoR, 26.12. 2007

historie

Přes říčku Hloučelu v Prostějově na Olomoucké ulici stával trojpólový klenbový most z roku 1870. Ten byl postaven na ještě starší stavbě, což dokládaly vyryté letopočty v kamenech pilířů – jeden z nich nesl letopočet roku 1757. Původně uprostřed mostu stála barokní socha sv. Jana z Nepomuku. Ta byla při jedné z četných úprav v minulosti přemístěna na pravý břeh, kde stojí dodnes. Je to poslední vzpomínka na starý most. V roce 2007 došlo k

Ivo Rozehnal - Podle článku v PV večerníku 10.12.2007 a 17.12.2007, 26.12. 2007
    Zajímavostí místa je událost z roku 1904, kdy žáci české reálky po ukončeném školním roce pod mostními oblouky vytvořili za večerního šera první schůzi fotbalového Sportovního kroužku. Tehdy bylo usneseno, že bude vybrán dobrovolný dar na opatření fotbalového míče, stanoven členský poplatek 20 haléřů měsíčně a určeno nové hřiště. Brzy měl klub 40 členů a dvě družstva. Krátce na to se přejmenovává na Sportovní klub Prostějov a stává se brzy

most
    zaniklý