Nepřístupný zámek přestavěný z tvrze. Jednoduchou tvrz postavili Onšovští z Onšova poč. 16. století. Kolem roku 1650 za Kordulů ze Sloupna přestavěna na čtyřkřídlý barokní zámek, další úpravy za Birkensteinů (1720-23). Dnes sídlem internátní školy.
hlavní průčelí
Graficke pismenko Ve 14. století stávala v Běstvině tvrz, snad na ostrůvku uprostřed zaniklého rybníka severně od zámku. Na počátku 16. století si Onšovští z Onšova postavili novou raně renesanční tvrz – jednoduchou obdélnou stavbu rozdělenou na tři místnosti. Její zdivo bylo začleněno i do projektu nového zámku stavěného kolem roku 1650 pro Kryštofa Korduleho ze Sloupna. Čtyřkřídlá stavba s uzavřeným arkádovým nádvořím se do zahrady obracela nárožními dvoupatrovými rizality. Další barokní úpravy následovaly v letech 1720-23 za Antonína Arnošta z Birkensteinu, kdy bylo přeřešeno východní křídlo a v jižním křídle nově vznikla kaple sv. Vojtěcha. Drobné klasicistní úpravy ...

tvrz přestavěná na zámek
    Pardubický kraj