Tvrziště na hraně nad Klešickým potokem nedaleko kostela. O vsi první zmínka z r. 1131, kdy patřila olomouckému biskupství. Od poč.15. stol byla zastavována a některý z majitelů zde postavil tvrz (beze zmínky v písemných pramenech). Podle A. Sedláčka tvrz založili Bochovci z Bochova v l. 1441-1488.
Graficke pismenko Tvrziště se nachází ve vsi, která se poprvé zmiňuje v písemných pramenech r. 1131, kdy Jezbořice patřily olomouckému biskupství. Od počátku 15. století byla obec biskupstvím zastavována různým držitelům. Tvrz zřejmě postavili někteří z nich, podle Augusta Sedláčka to byli Bochovci z Bochova v letech 1441-1488. Tvrz, která není v písemných pramenech přímo zmiňována, později zanikla.
E.H. podle http://www.obec-jezborice.cz/; Encyklopedie českých tvrzí 1., kolektiv autorů, Argo 1997, 3.3. 2013

popis

Samotná plocha tvrziště je víceméně rovná plošina bez terénních náznaků. Na západě chráněna svahem ke Klešickému potoku, na jihu průrvou. Na severu a východě beze stop původních příkopů.
    Petr Nožička, čerpáno z: Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí I, Argo 1997, 5.3. 2013