Kostel, doložen již r. 1350, r. 1583 provedena přestavba. Interiér kostela je z doby rokoka, na rokokovém hlavním oltáři je kromě figurálních řezeb obraz sv. Václava (opraven r. 1853). Rokokové lavice s ornamentálními řezbami. Ve hřbitovní zdi zazděn fragment renesančního portálu kostela z r. 1583.
celkový pohled na kostel
Kostel sv. Václava je kostelem farním. Prvně doložen už roku 1350. Původní kostel shořel roku 1583 a téhož roku byl vystavěn nový pány Adlspachem z Damsdorfu, pardubickým hejtmanem, a Valentinem Žaludem, který byl místohejtman nynějšího kamenného kostela s presbyteriem a gotickými okny. Loď kostela byla později uvnitř opravena v copovém slohu. Je jednoduchá, 10 metrů dlouhá a 8 široká. Na hlavním oltáři z rokokového slohu se skví obraz sv. Václava a figurové řezby. Autor obrazu je neznámý. Opraven byl roku 1853 chrudimským malířem Josem Papáčkem. Hřbitovní zeď ukrývá fragment renesančního portálu z roku 1583
L.H. (podle Rosůlek, Pardubicko III, 984), 12.7. 2011

popis

Jednolodní kostel s trojboce uzavřeným presbytářem se sakristií po severní a s předsíní po jižní straně lodi. Vnějšek s opěrnými pilíři a hrotitými okny bez skružeb. Presbytář je zaklenutý polem a kápěmi závěru křížové klenby s klínovými vyžlabenými žebry, vbíhajícími přímo do zdi s terčovým svorníkem; do valeně zaklenuté sakristie vede hrot. portálek s profilovaným ostěním; hrotitý

rodo chrozit - podle E. Pocheho Umělecké památky Čech, 1.5. 2011

půdorys kostela