Moje místa 0
Přírodní památka Kozel je pískovcový útvar o výšce 22 m, který je zajímavě narušen zvětráváním, pro svou členitost hojně navštěvován horolezci. Místo je volně a dobře přístupné v kteroukoliv roční dobu. Od r. 1967 přírodní rezervace.
Kozel, přírodní památka
Graficke pismenko Kozel, útvar z pískovce a fylšového slepence ve tvaru věže o výšce 22 m a půdorysné ploše 18 x 6 m, zajímavě narušen zvětráváním, nachází se pod hlavním hřebenem Chřibů v nadmořské výšce 475 m asi 800 m od zříceniny hradu Cimburka, 50 m od značené turistické trasy, pro svou členitost hojně navštěvován horolezci. Místo je volně a dobře přístupné v kteroukoliv roční dobu. Roku 1967 bylo vyhlášeno přírodní rezervací.
Pokud se ke Kozlu vydáte, určitě nezapomeňte navštívit zříceninu hradu Cimburka, který se za pomocí dobrovolníků rekonstruuje, a také Kazatelnu. Je to námět na pěkný odpolední výlet.

Martin Dynka , 6.7. 2010