Areál MINIUNI - svět modelů významných evropských měst. MINIUNI je atrakcí pro děti a dospělé. Na cca 1.5ha plochy můžete shlédnout více než 20 modelů významných budov evropských měst včetně Eiffelovy věže. Modely jsou vyrobeny v měřítku 1:25.
Chrám Artemidám v Effesu (sedm starověkých divů světa)
Graficke pismenko Areál MINIUNI se nachází v těsné blízkosti Ostravského výstaviště Černá louka. V tomto areálu o celkové ploše cca 1,5ha je možné shlédnout více než 20 modelů významných budov evropských měst. Modely jsou vyrobeny v měřítku 1:25. Mimo evropské stavby, zde naleznete také unikátní kolekci modelů tzv. sedmi divů světa. V areálu je také funkční model železniční tratě s vláčky a vodní plocha s parníkem. Pro návštěvníky a jejich děti je připravena celá řada dalších atrakcí v podobě dřevěných prolézaček, houpaček apod. Celý areál je průběžně doplňován.
Miroslav BITTER, 26.9. 2006

61-62 Ostravsko