Hrady.cz
Kovová rozhledna (42 m, 664 m n. m.) na vrchu Kbíl byla postavena roku 2008 jako vysílač společnosti T-Mobile s vyhlídkovou plošinou. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 27 m je hezká vyhlídka na Šumavu nebo na město Strakonice (vzdálené cca 10 km) a jeho okolí.
Rozhledna je přístupná bez omezení, vstup na rozhlednu je zdarma.
28.4. 2013

historie

Kovová rozhledna (42 m, 664 m n. m.) byla postavena roku 2008 jako vysílač společnosti T-Mobile s vyhlídkovou plošinou. Stojí na vrchu Kbíl poblíž obce Švejcarova Lhota, odkud na rozhlednu vede žlutá turistická trasa. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 27 m je hezká vyhlídka na Šumavu nebo na město Strakonice (vzdálené cca 10 km) a jeho okolí.