Bývalá tvrz, zmiňovaná již r. 1407, později přestavěná na barokní zámeček. V roce 1977 byla budova zámku adaptována místním JZD. Barokní patrová budova s otevřeným věžovitým rizalitem v průčelí a zámeckou kaplí se zbytky fresek.
Zámeček Dřešínek
západní pohled na zámeček

Zámeček Dřešín

Dřešínek čili Malý Dřešín s menším zámkem a zahradou ovocnou býval druhdy samostatným statkem náležícím rytíři Antonínu z Berišů, jenž také Bernardice držel. Týž prodal statek Dřešínek rytíři ze Stadova manželovi Barbory z Malovců, jež po smrti svého manžela r. 1769 za Václava Weiderberga se provdala a když tento r. 1771 zemřel, až do své smrti Dřešínek podržela, načež dědictvím na Josefa Františka Malovce přešel a tak s Česticemi r. 1780 spojen byl. Ve Dřešínku bývala odedávna kaple zámecká a vydržováni byli v zámku kaplani, z nichž uvádí se za pána ze Stadova jakýsi Páter Ouvín z řádu Cisterciáků, rozený baron Dubský z Moravy (1767). O poplužním dvoře Dřešínku nečiní se později žádná zmínka, až dne 19. srpna 1800, kdy Jan Arnošť z Malovců prodal Čestice Františku hraběti ze Sikingenů, jenž statek Čestický koupil za 70 000 zl. r. a dvůr Dřešínek za 40 000 zl. r."
mystik, Farní kronika Čestic, 13.12. 2007

Dřešínek
    V 16. století patřila k Dobrši. R. 1644 prodal Václav Chřepický z Modliškovic tvrz, dvůr a ves Janu Markvartu Kocovi z Dobrše. R. 1680 Anna Veronika Hrobčická, rozená Chřepická z Modliškovic, koupila tvrz, dvůr, pivovar a ves od Marie Polyxeny Witerfeldové, rozené Cukrové z Tonfeldu. R. 1694 prodala Anna Veronika Hrobčická statek nazývaný Prostřední Dřešín své dceři Barboře Voršile, provdané Bínové. Nová

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 21.2. 2011

Vývoj událostí místa

• 1644

Václav Chřepický z Modliškovic prodal tvrz, dvůr a ves Janu Markvartu Kocovi z Dobrše.

• 1680

• 1694

Prodala Anna Veronika Hrobčická statek nazývaný Prostřední Dřešín své dceři Barboře Voršile, provdané Bínové.

Získal tvrz Antonín Stěnovský z Kadova.

• koncem 18. století