Hrady.cz
Železná rozhledna (35 m) stojí na úpatí kopce Tomáška ve výšce 580 m n. m. Víceúčelová věž, sloužící jako vysílač mobilního operátora Eurotel a jako rozhledna. Rozhledna byla postavena r. 2001, téhož roku byla otevřena veřejnosti. Volně přístupná. Vyhlídková plošina je ve výšce 25 m.
Graficke pismenko Rozhledna je volně přístupná, vstupné se na ní neplatí. Z Rozvadova, vzdáleného cca 4 km k ní vede modrá turistická trasa a vyhlídková naučná stezka (NS začíná a končí v Rozvadově). K rozhledně se dá také pohodlně dojet autem.
Turistické razítko "Rozhledna Milíře" je k dispozici od začátku června do konce října u paní Klíčové, Milíře 29.

historie

Železná rozhledna (35 m, 580 m n. m.) byla postavena jako vysílač mobilního operátora Eurotel, který zároveň slouží jako rozhledna. Stojí na úpatí kopce Tomáška nad osadou Milíře, tato osada je součástí obce Rozvadov. Rozhledna byla postavena roku 2001, pro veřejnost byla otevřena na podzim téhož roku. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 25 m je krásná vyhlídka na Český les, zříceninu hradu Přimda, vojenskou věž na Velkém Zvonu nebo na sousední

popis

Ocelová konstrukce vysílače, vysoká 35 metrů, s vyhlídkovou plošinou. Nachází se na horním okraji obce Milíře na svahu kopce Tomáška.
    Jaroslav Vavera, 8.4. 2013