Hrady.cz
Neobarokní kaple sv. Anny se prvně zmiňuje v písem. pramenech r. 1854. V kapli je oltář s plastikou sv. Anny, pravděpodobně pocházející ze starší barokní kaple. Na stropě jsou namalovány medailony Panny Marie a dalších svatých. Před kaplí stojí sochy sv. Jana Nepomuckého a kříž s Ježíšem Kristem.
Graficke pismenko V původně samostatné obci Čechovice, dnes jedné z místních částí Prostějova, stojí uprostřed návsi kaple sv. Anny. Jedná se o kapličku v neobarokním slohu. První písemná zpráva o ní pochází z roku 1854. Vysvěcena byla prostějovským děkanem Martinem Malým.
Uvnitř stavbičky je oltář s plastikou sv. Anny, pocházející pravděpodobně ze starší barokní kaple. Na stropě jsou nakresleny medailony sv. Josefa, Ježíše Krista, Panny Marie a Ducha Svatého. Před vstupem do kaple stojí socha sv. Jana Nepomuckého a kříž s Ježíšem Kristem. V nedávné době prošly sochy renovací, kdy z nich byl odstraněn barevný nátěr. V těsné blízkosti kapličky stojí pomník obětem 1. světové války. Kaple je umístěna v parkově upravené části náměstí.
Ivo Rozehnal - zdroj web slavnevily.cz, 23.1. 2012

sv. Anna
    Svatá Anna byla podle apokryfního evangelia sv. Jakuba (není součástí kanonizovaných evangelií Nového zákona; v NZ nejsou sv. Anna a Jáchym zmiňováni) matkou Panny Marie, a tedy babičkou Ježíše Krista. Podle evangelia sv. Jakuba byli sv. Anna a sv. Jáchym dobře prosperujícími pastýři, kteří však neměli děti. Bezdětnost je chápána u Židů jako výraz nepřízně Boží a v chrámu jednou z tohoto důvodu odmítli přijmout oběti, které manželé přinesli.