Hrady.cz
Památník Prokopa Holého, husitského vojevůdce, byl odhalen v roce pětistého výročí bitvy u Lipan. Památník tvoří několik balvanů, na největším z nich je tabulka s nápisem "Prokopu Velikému" a letopočty 1434–1934. Balvan pochází z lomu u vesnice Chotýš nedaleko Kostelce nad Černými lesy.
památník Prokopa Holého
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Památník Prokopa Holého, husitského vojevůdce, byl odhalen v roce 1934, v roce pětistého výročí bitvy u Lipan. Památník tvoří několik balvanů, na největším z nich je tabulka s nápisem "Prokopu Velikému" a letopočty 1434–1934. Největší balvan pochází z lomu u vesnice Chotýš nedaleko Kostelce nad Černými lesy.