Původní kaple pochází z r.1696. Roku 1717 zásadně přestavěna na kostel. Další přestavba proběhla v r.1764. Na vrcholu severního průčelí je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Opravy kostela proběhly v letech 1936 a 1947, poslední pak v roce 2004.
Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Studnicích u Náchoda
Průčelí kostela
Graficke pismenko Obec Studince leží 6 km západně od Náchoda.
Farní kostel sv. Jana Nepomuckého se nachází v centru obce, při silnici z České Skalice do Horních Rybníků, vedle bývalé tvrze, přestavěné na Obecního úřad.

historie

První písemné doklady o vsi Studnice pocházejí z roku 1447. V roce 1696 je zde již popisována kaple, vystavěná pánem na Studnici, Zikmundem Leopoldem Schmidtem ze Schmidlen. Kaple byla během staletí několikrát přestavována. Původně byla asi kruhového tvaru a tvořila ji část, která se dodnes dochovala pod kruchtou. V roce 1717 provedl Joachim Zikmund Schmidt ze Schmidlen důkladnou rekonstrukci stavby. Ke kapli byla přistavěna obdélná loď asi až k

Pavel Vítek - zdroj - Umělecké památky Čech (P-Š), Academia Praha 1980, 2.11. 2007

Náchod  (NA)