Původní gotický kostel sv. Michaela archanděla ze 14. století barokně přestavěn počátkem 18. stol. Vedle kostela socha sv. Jana Nepomuckého. Jednolodní kostel s presbytářem, sakristií a masivní hranolovou věží. Kolem místní hřbitov.
kostel do východu
Graficke pismenko Ve Východních Čechách na křižovatce silnic č. 294, 299 a 308 se nachází obec Libřice. Přímo uprostřed stojí kostel sv. Michaela archanděla, obklopen místním hřbitovem.
Rodochrozit , 18.9. 2011

historie

Původní gotický kostel sv. Michaela archanděla je připomínaný jako kostel farní roku 1356. V 1. polovině 18. století byl přestavěn v barokním stylu. Jádro však zůstalo gotické. Kostel je jednolodní s pravoúhlým presbytářem, se sakristií a s masívní hranolovou věží v šířce lodi v západním průčelí. Vnější stěny jsou bez výrazných členění. Zařízení kostela je novorenesanční.
    Rodochrozit - podle UPČ E. Pocheho, 18.9. 2011

Hradec Králové  (HK)