Malý zámek vystavěl v letech 1724–1726 A. K. Zeno z Danhausenu. Jako panské sídlo zámek sloužil pouze do roku 1875, kdy jej jako značně zchátralý obec přestavěla na školu. Těmito adaptacemi ztratil hist. i arch. hodnotu.
Bývalý starojický zámek
© Jan P. Štěpánek 07/2007
Graficke pismenko Městečko Starý Jičín je známo především díky majestátní zřícenině významného hradu na mohutném kopci nad obcí, ale již málo kdo ví, že i v samém srdci městečka se nachází další šlechtické sídlo, jehož sláva dávno pohasla. Přímo pod ohradní zdí zdejšího farního kostela sv. Václava se nachází nenápadná patrová, břízolitem omítnutá budova – zdejší bývalý zámek. Zámeček nechal v letech 1724 až 1726 vystavět tehdejší majitel starojického panství A. K. Zeno z Danhausenu. Byla to původně jednopatrová barokní budova s dvojramenným venkovním schodištěm. Římsy zdobila balustráda s alegorickými sochami. Zde také nechal přenést stavitel zámku část mobiliáře ze starého hradu. ...
Jan P. Štěpánek, Šlechtická sídla na Novojičínsku (J. Tichánek, 2003), 2.7. 2006

Historie zámku ve Starém Jičíně
    Malý zámek vystavěl v letech 1724–1726 Antonín Kašpar Zeno svobodný pán z Danhausenu. Roku 1745 převzal panství se zámkem a chátrajícím hradem jeho mladší bratr, právník Václav Zeno. Zemřel 28. listopadu 1761 a zadlužené panství zdědil mladší bratr Sebastián. Pro obrovské dluhy však musel panství prodat. Roku 1772 již nemohl Sebastián Zeno plnit všechny váznoucí pohledávky a prodal velkostatek s panskými byty na starém a novém zámku, městečko