Památkově hodnotný celek, důležitý architektonicky i urbanisticky. Zámeček postaven po roce 1791, kdy panství koupil Jan Chotek. Leží 1 km severně od Nových Dvorů vlevo od silnice do Záboří nad Labem a je v soukromém vlastnictví.
Zámeček Červený Domek
Graficke pismenko Zámeček byl postaven po roce 1791, kdy panství koupil Jan Chotek. Ten nechal mezi Kačinou a zámkem v Nových Dvorech zřídit lesopark a od říčky Klejnárky vybudovat kanál, na jehož břehu byl zámeček postaven. Pro svoji barvu od počátku nazývaný Červený domek. V roce 1824 byl změněn na hájovnu. V polovině 19. století byl pak kanál zrušen a celý lesopark přeměněn na pole a louky.
Vlastislav Mareček , 16.6. 2016

popis

Zámeček je drobná přízemní budova, jižní strana je jednopatrová a věžovitě upravená. Budova je kryta mansardovou střechou. Fasáda má červenou barvu. Celý objekt je ohrazen zdí.
    Vlastislav Mareček, 16.6. 2016

Kutná Hora  (KH)