Pozdně klasicistní obdélný kostel s neodsazeným závěrem a hranolovou věží v záp. průčelí z let 1846–48, postavený na místě vyhořelé barokní svatyně. Obklopuje ho bývalý hřbitov, součástí areálu krucifix z roku 1860 a pomník obětem světových válek.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 01/2011
Ohaře se nacházejí na západním úpatí pahorků mezi údolími Labe a Cidliny, severovýchodně od Kolína. Příjezd od D11 (výjezd 50) po silnici II/328 směr Kolín a dále po silnici III. třídy. Kostel se nachází v centru obce, díky věži je zdálky viditelný. Nejbližší železniční stanice Dobšice (trať Praha - Hradec Králové) se nachází asi 7 km severně od Ohař (při cestě je nutné použít částečně i silnice II/328). Obec má i ve volných dnech autobusové spojení s Kolínem. Mezi Ohaři a Polními Chrčicemi (severně) se nachází výšina Kostelík, kde snad stával starý opevněný kostel. Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 8.30.

nadpis

erwerwerwer sdf sd dsdfsdf \"sql \" \'sql\'