Moje místa 0
Most před radnicí byl postaven v 1. čtvrtině 18. století. Jednoobloukový most přes říčku Brtnici je vyzdobený šesti sochami sv. Jana Křtitele, sv. Floriána, sv. Jana Sarkandra, sv. Jana Nepomuckého, sv. Rocha a sv. Františka z Pauly z let 1715–17, jejichž autorem je místní sochař David Lipart.
© Milan Caha 09/2011
Graficke pismenko Most před radnicí (stejně tak jako Židovský most) byl postaven v prvé čtvrtině 18. století. Jedná se o jednoobloukový most přes říčku Brtnici, vyzdobený šesti sochami světců, jejichž autorem je místní kameník a sochař David Lipart. Most je dlouhý 9 metrů, široký 5 metrů, jeho jediný oblouk má rozpětí 7 metrů a výšku 4 metry nad hladinou Bystřičky. Na dvou trojicích pilířku mostních parapetů jsou plastiky z let 1715–17 znázorňující sv. Jana Křtitele, sv. Floriána, sv. Jana Sarkandra, sv. Jana Nepomuckého, sv. Rocha a sv. Františka z Pauly.