Vrchnostenské obydlí hospodářského dvora, které v letech 1835 - 1839 přestavěli pod vlivem klasicismu do podoby zámku tehdejší majitelé nedalekých Puklic Ota Skrbenský z Hříště s manželkou. V roce 1878 získává zámek Karel z Blankenštejna, který jej ještě v témže roce postoupil Michaelovi Rychnovskému. Jeho potomkům patří dodnes.
Nádvorní průčelí zámku
Veliké poděkování panu Bohumíru Rychnovskému za ochotu, vstřícnost, příjemné jednání a možnost prostudování jim nasbíraných materiálů.
7.7. 2020

historie

Svobodný dvůr náležející Jindřichovi z Jeclova se poprvé připomíná v roce 1358. Po něm jej vlastnila celá řada světských majitelů a až v roce 1626 zkonfiskovaný dvůr kardinál František z Ditrichštejna daroval jihlavské jezuitské koleji. Ta opravila a přeměnila jednu budovu ve vrchnostenské obydlí a umístila v něm kapli. V roce 1824 koupili dvůr tehdejší majitelé Puklic Ota Skrbenský z Hříště s manželkou a v duchu klasicismu jej v letech 1835 -

Dohňanský Dušan, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, p.Rychnovský : Z historie zámku Jeclov, 7.7. 2020
    přestavěno
     Jihlava  (JI)