Hrady.cz
Ocelová rozhledna (48 m, 484 m n. m.) byla postavena v červenci 1999 firmami Eurotel a Radiomobil. Stavba slouží jako telekomunikační stožár a jako rozhledna. R. 2007 uzavřena (vysoké náklady na údržbu), po pronájmu společnosti Klub přátel rozhleden je od r. 2010 opět v provozu.
© Luděk Pitter 04/2004
Graficke pismenko Nejjednodušší přístup k rozhledně je ze silnice I. č. 27 na 51 km. Je to kousek za obcí Jesenice ve směru na Žatec. U silnice je ukazatel „K rozhledně“ a vede k ní modrá turistická značka. Mimo sezónu ve všední dny Vás rozhledna přivítá zavřenými dveřmi. Nikde ani zmínka o tom, zda je někdy přístupná pro veřejnost.
Jedná se o klasickou novodobou rozhlednu, bez sebemenšího nápadu, jak je staví naši operátoři mobilních telefonů. Pouze z ukazatele na místě lze vyčíst, že plošina rozhledny je ve výšce 25,7 m.
23.4. 2004

turistické

Po několikaleté pauze se rozhledna na svahu Tobiášova vrchu mezi Hořovičkami a Jesenicí na Rakovnicku opět otevře turistům. Stane se tak poprvé v sobotu 22. května 2010 od 11.00 do 16.00. Novým provozovatelem bude občanské sdružení Klub přátel rozhleden. Rozhledna bude otevřena až do konce září každou SOBOTU od 11.00 do 16.00, v prázdninové měsíce do 17.00. V neděli a všední dny bude rozhledna i nadále uzavřena. Na turisty čekají kromě

Pavel Gejdoš, 13.5. 2010

historie

Ocelová rozhledna (48 m vysoká s vyhlídkovou plošinou ve výši 25,5 m) byla vystavěna v červenci r. 1999 v první řadě jako telekomunikační stožár. Jak si při schvalování stavby zadal jako podmínku OÚ, slouží věž také jako rozhledna. Stavbu provedly a jejími vlastníky jsou společnosti Eurotel a Radiomobil. R. 2007 byla rozhledna z důvodu vysokých nákladů na údržbu pro návštěvníky uzavřena. Po pronájmu společnosti Klub přátel rozhleden o.s. byla