Barokní kostel Všech Svatých z let 1713–1717 vznikl přestavbou staršího gotického kostela. Za kostelem se rozkládá starý hronovský hřbitov. U kostela stojí pozdně renesanční zvonice z roku 1610.
Hronovský kostel Všech Svatých se zvonicí
Pohled od přístupové cesty
© Pavel Vítek 07/2007
Graficke pismenko Město Hronov je městečko v severovýchodních Čechách v půvabné krajině na řece Metuji. Nachází se 8 km severozápadně od Náchoda. Prochází jím silnice č. II/303 Náchod – Hronov – Broumov a železniční trať č. 026 Týniště n.O. – Hronov - Meziměstí. Autobusová doprava je zajišťována několika spoji na trati Náchod – Broumov.
Hronov je rodištěm tří významných českých umělců. Spisovatele a dramatika Aloise Jiráska (1851–1930), malíře a spisovatele Josefa Čapka (1887–1945) a spisovatele Egona Hostovského (1908–1973).
Ve městě se každoročně v srpnu v Jiráskově divadle koná mezinárodní přehlídka amatérského divadla Jiráskův Hronov.
Kostel Všech Svatých se nachází asi 250 m od náměstí ČSA směrem na Polici nad Metují vpravo na malém návrší.

historie

V historii se poprvé připomíná v roce 1359, předpokládá se ale, že kostel v těchto místech již stával asi o sto let dříve, kdy Hron z Náchoda z rodu Načeraticů kolonizoval okolní kraje. Kostel Všech Svatých stojí na mírném návrší v místech, kde bylo centrum prvního hronovského osídlení. Až v 17. století bylo hlavní obecní tržiště přeneseno jižněji. Původní gotický kostel byl barokně přestavěn v letech 1713–1717. Hned roku 1736 proběhla jeho

Náchod  (NA)
    Hronov