Zřícenina hradu postaveného ve 13. stol. jako panství rodu Panewitzů. Poprvé dobyt husity. V 16. století sloužil jako sídlo loupežníků, byl dobyt a zbořen. Od té doby ve zříceninách.
pohled na torzo věže
Nedaleko hranic ČR můžete na kopci objevit skromné zříceniny hrádku postaveného koncem 13. století, který se stal centrem rodu Panewitzů. Hrad později patřil k Náchodu. Za husitských válek byl dobyt a stal se hlavním sídlem husitů na území Kladska. Počátkem 16. století hrad obsadili loupežníci, kteří se stali postrachem okolí. Hrad byl proto dobyt a aby se zabránilo jeho dalšímu nekalému používání, byl rozbořen. V roce 1595 byly pozemky i se zříceninou hradu koupeny městem Dušníky (Duszniki).

půdorys hradu
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek