Teplické skály a Adršpašské skalní město jsou dvě Národní přírodní rezervace o rozloze cca 17 km2 a jsou součástí CHKO Broumovsko. Obě skalní města mají vlastní, dobře značený prohlídkový okruh. Jsou propojené běžně přístupnou Vlčí roklí.
Starosta a starostová

Teplické skály

Základní prohlídkový okruh Teplickými skalami vede po zelené turistické značce a je dlouhý cca 6 km. Na jeho trase byla zbudována naučná stezka a jsou zde rozmístěny ukazatele se jmény jednotlivých skalních útvarů. Je zde také odbočka na hrad Střmen, který je přístupný po ocelovém schodišti.
Skalní město je přístupné v letní sezoně (zhruba od půlky dubna do půlky listopadu) každý den v době od 9 do 17 hodin, v letních měsících od 8 do 18 hodin. V zimě je skalní město zavřené, vstup je pouze na vlastní nebezpečí. Aktuální informace lze získat v Informačním centru, Horní 13, Teplice na Metují, tel.: 491 581 197, mob.: 491 581 319, e-mail: info@teplickeskaly.com
Vstup do teplického skalního města: 50.5949833N, 16.1479161E
Iva Spurná, 30.12. 2010

turistické

Okolo východního okraje skalních měst vede železniční trať z Trutnova do Teplice nad Metují, jejíž zastávky Adršpach a Teplice nad Metují skály jsou nedaleko vstupů do skalních měst. V okolí jsou další památky jako například Adršpašský hrad či Broumovský klášter. Z přírodních památek stojí zmínku například stolová hora Ostaš či polské Bledne skaly v těsné blízkosti státních hranic. Vstupenka z

Adršpašské skalní město
    Prohlídkový okruh vede po zelené turistické značce s výhledy na jednotlivé skalní útvary zajímavých jmen (např. Orlí hnízdo, Džbán, Cukrová homole...) až k vodopádům. K Velkému vodopádu vede odbočka po starých schodech (z r. 1820). Nad vodopádem je jezírko, po kterém je možné se v letní sezoně projet na pramici. Další vodní plochou s možností půjčení lodičky je na konci okruhu zatopená pískovna. V

Královéhradecký kraj,  Náchod  (NA), Teplice nad Metují