Obecná škola ve Stojicích byla postavena roku 1887. Před r. 1914 byla budova modernizována a dostavěno technické a sociální zázemí. Za 2. sv. války obsazena vojsky. Po roce 2000 v soukromých rukách.
Obecná škola
Budova Obecné školy ve Stojicích
Graficke pismenko Historická budova byla vystavěna v letech 1882 až 1887 jakožto Obecná škola. Tuto školu navštěvovalo nejen místní žactvo, ale i žáci ze sousedních obcí, kdy obec Stojice byla jakýmsi místním centrem dění. V době před 1. světovou válkou byla budova modernizována, byla dostavěna část s technickým a sociálním zázemím a vystavěny okolní technické stavby. Do druhé světové války budova sloužila zamýšlenému účelu, avšak během války byla obsazena vojsky. Jako zázrakem budova neutrpěla v tomto období vážná poškození. Zatímco za minulého režimu v druhé polovině dvacátého století prošla Obecná škola několika nešetrnými úpravami (např. výměna oken, ...

Pardubický kraj
     Pardubice  (PA)