Kapucín

Ležky
Žulové skalní útvary – geologická i historická zajímavost poblíž Lubence u silnice I/6, spojující Prahu s Karlovými Vary. Cvičební horolezecký terén. Na skalnatém temeni znatelný kruhový příkop, patrně pozůstatek po strážišti zdejší obchodní stezky.
Turistické značení na Kapucínu
Graficke pismenko Skalnaté návrší Kapucín se nalézá poblíž Lubence u frekventované silnice I/6, spojující Prahu s Karlovými Vary. K vrcholu směřuje celkem pohodlná značená cesta od náměstíčka v obci Ležky, kde lze i zaparkovat. Z okrajů skalnatého svahu se otevírají nádherné pohledy do okolí. Kapucínské skály jsou navštěvovány zejména horolezci – je zde totiž kvalitní cvičební terén.
Luděk Draštík , 21.10. 2009

Strážiště
    Na vrcholu Kapucína na skalnatém temeni je ještě dnes vidět znatelný kruhový příkop, patrně pozůstatek po strážišti zdejší obchodní stezky.