Moje místa 0
Františkův Dvůr vznikl ze zámeckého velkostatku. V r. 1953 chov koňských plnokrevníků, od r. 1963 chladnokrevníci slezského nordického plemena. Dnes významné místo agroturistiky v nádherné krajině Oderských vrchů.
Graficke pismenko Františkův Dvůr je významný hřebčín, který se nachází nad obcí Klokočov, asi ve výšce 600 m n. m. Na místo s pěkným výhledem vede odbočka z modré turistické značky, která směřuje z Vítkova přes Oderské vrchy do Budišova nad Budišovkou. V samotném areálu je možnost občerstvení. Ze zajímavostí v okolí lze jmenovat zámeček v Klokočově, kostel sv. Ondřeje či poutní místo Panny Marie ve skále v nedalekém Klokočůvku.
14.6. 2015

historie

Františkův Dvůr je moderní turistické centrum, které splňuje všechny významné rekreační požadavky dnešní doby. V samotném areálu návštěvník najde mimo ubytování a restaurace i sportovní vyžití. Hlavním účelem je však chovatelství unikátního slezského nordického koně. Ten je tak prvořadým cílem návštěvy turistů. Samotný Františkův Dvůr vznikl z bývalého zámeckého velkostatku na panství Klokočov. Během první pozemkové reformy v roce 1919 došlo k

Ivo Rozehnal - použité zdroje: web frantiskuvdvur.cz, equichannel.cz/hrebcin-frantiskuv-dvur-klokocov, infotabule z místa,, 14.6. 2015