Hrady.cz
Jednoobloukový kamenný most nad jezem na Výrovce byl postaven v 18. století. Roku 1772 byl osazen sochami, roku 1838 opraven. V letech 1967 - 68 byly sochy sejmuty, dnes zřejmě umístěny v zámeckém parku. Někdy v té době doplněn lávkou pro pěší, nedávno opatřen nevhodným nátěrem.
Povodní strana mostu a jez na Výrovce

Kamenný most přes Výrovku v Radimi

Graficke pismenko Jednoobloukový kamenný most přes hlavní rameno Výrovky byl v Radimi postaven někdy kolem poloviny 18. století. V letech 1767 - 72 byly postupně zřejmě z dílny Ignatze Franze Platzera získány čtyři sochy světců. Dochovala se zpodobnění svatých Mikuláše Tolentinského a Floriána, další dvě zachycovaly pravděpodobně svaté Gotharda a Jana Nepomuckého. Jejich osud je nejasný, dochovaná plastika prvního z nich v zámeckém parku je zjevně novogotická.
Sochy (mimo sv. Jana) stály na mostě do konce 60. let 20. století, kdy byly při jeho opravě sňaty a odvezeny k restaurování do Mnichova Hradiště. V tamním kapucínském klášteře byly následně uloženy. V současné době se tři dochované sochy nacházejí v parku nedalekého zámku.
Ivan Grisa, dle http://www.cestyapamatky.cz/kolinsko/radim/most a E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3. Academie 1980, 8.4. 2011