Hranolová věž s mansardovou helmicí a osmibokou lucernou ve vzdálenosti 8 metrů od kostela. Stavební jádro zřejmě z původního kostela, zvonové patro pozdně barokní. Zvony byly zrekvírovány v l. 1916 a 1917, znovu r. 1942. R. 1968 pořízeny zvony nové.
Graficke pismenko Město Němčice nad Hanou leží 7 km západně od Kojetína a 16 km jihovýchodně od Prostějova. Vede zde cyklostezka č. 5013 z Prostějova přes Chřiby do Uherského Hradiště a č. 5040 z Plumlova do Kojetína.
Zvonice stojí na Komenského náměstí, asi 8 m před kostelem.

historie

První zmínka o Němčicích pochází z roku 1141. Věž se zvony stojí odděleně ve vzdálenosti 8 metrů od kostela. Stavební jádro věže je asi starší než kostel, její základy zřejmě pocházejí z původního němčického kostela. Zvonové patro je pozdně barokní a sahá do výše 37 metrů. Zvonice byla opravena v roce 1889.
    Pavel Vítek – zdroj: Karel Kuča, České, moravské a slezské zvonice, Nakladatelství Libri, Praha 2001, 28.1. 2011

popis

Zvonice je mohutná věžovitá stavba. Představené schodiště vede do prvního patra. Zvonice má hladké přízemí, zvonové patro člení pilastry. Při přestavbě zvonice v 17. století bylo nové zvonové a hodinové patro vně architektonicky členěno. Nově byl přistavěn ozdobný krov s mansardovou helmicí a osmibokou lucernou. Zvony byly v letech 1916 a 1917 zrekvírovány pro válečné účely. Nové zvony byly pořízeny v roce 1927. I ty však byly znovu zabaveny v