Hrady.cz
Zřetelné tvrziště po první ze tří předpokládaných dobrovodských tvrzí na jihozápadním okraji Dobré Vody, dříve bylo považováno za mohylu.
Graficke pismenko Zpráv o zdejším zboží není mnoho. V roce 1396 je zmíněn Hereš z Dobré Vody, který snad držel jednu ze tří předpokládaných zdejších tvrzí, v roce 1400 je ves součástí majetku cisteriáckého kláštera v Hradišti nad Jizerou. V druhé polovině 15. století část vsi patřila Mikšovi ze Lhotice a po něm Janovi z Valečova. Toto tvrziště bylo v 19. století považováno za mohylu a v roce 1935 tady proběhl i archeologický výzkum, díky kterému bylo za postavení tvrze určeno 13. století. Podle silné vrstvy popela tvrz zanikla požárem nejpozději za husitských válek.

popis

Zachovalé tvrziště bylo dříve považováno za mohylu. Je oválného tvaru 25x20 metrů a je zarostlé křovím a stromy.