Jádro kostela ze 14. století. Přestavěn v 1. polovině 18. století barokně. Okolo kostela je zaniklý hřbitov s osmibokou barokní kostnicí.
Tam se chci podívat
Kostel je uprostřed obce na přírodním pískovcovém návrší. V okolí kostela je umístěno mnoho náhrobních kamenů, které sem byly přivezeny z okolních zaniklých kostelů a hřbitovů.
amarek@centrum.cz, 7.10. 2005

turistické

Strenice se nacházejí v hlubokém údolí Strenického potoka, které se zařezává do plošiny nad pravým břehem Jizery mezi Mladou Boleslaví a Beznem. Po silnici lze přijet z Krnska (I/16) podél potoka, nebo z Bezna (také I/16) přes II/276 (směr Katusice) a odbočkou v pravo mezi poli. Nejbližší železniční zastávka Krnsko na trati Praha - Turnov leží asi 3 km jihovýchodně, lze jít po místních komunikacích buď přes

historie

Jádro kostela je ze ze 14. století. Přestavěn byl v 1. polovině 18. století barokně. Na severní straně sakristie, kaple sv. Antonína při jižní straně lodi a kruchta pravoúhla, nad ní barokní jednopatrová věž. Presbytář a kaple sv. Antonína sklenuty kupolí, v lodi stropu. Hlavní oltář je novodobý se sv. Bartolomějem. Okolo kostela zaniklý hřbitov s osmibokou barokní kostnicí.
    amarek / Umělecké památky Čech: svazek třetí, 7.10. 2005
    Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Strenice