Původní stáří budovy spadá do roku 1593 kdy na místě stál dřevěný dům, který byl stržen a po roce 1613 na jeho místě vystavěn kamenný dům. Po roce 1852 proběhla velká přestavba spolu s výstavbou věže
Pohled na radnici z parku
Radnice na nachází v jihozápadním cípu náměstí a je chloubou města. Dokonale doplňuje rozlehlé náměstí a je ve výborném technickém stavu. Vedle vchodu je na omítce umístěná původní česká míra loket.
Aleš Marek, 15.8. 2006
historie

První písemné doklady hovoří o radnici v roce 1593 a to v souvislosti se zakoupením domu obcí. Po roce 1613 byl dřevěný dům zbořen a na jeho místě byl vystavěn nový kamenný dům s masivní věží a jedním patrem. Po roce 1852 proběhla kompletní přestavba domu spolu s výstavbou druhého patra. Nad vchodem do radnice je latinský nápis, v překladu zní: Věže s hradbou a obraz udatného lva zdobí toto město, ale ty, lve Kriste, řiď je, zde sídlo je soudců, vězte to bezbožníci, jejichž srdce nemají v úctě zákonů božích. Průčelí budovy je rustikováno.

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek první. Československá akademie věd, Ústav teorie a dějin umění. V roce 1977 vydala Academia., 15.8. 2006

Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Bělá pod Bezdězem