Zaniklý jednodílný hrad byl postaven na trojúhelné pískovcové ostrožně, od severozápadu jej chránil šíjový příkop. Dochovány jsou příkopy, nevýrazný val a terénní deprese - snad pozůstatky budov. Archeologické nálezy dokládají existenci ve 14. st.
Jižní nároží ostrožny, vlevo šíjový příkop
Zaniklý hrad nedaleko Českého Dubu. Dochovaly se pouze příkopy, které dávají tušit rozlohu tohoto nevelkého hrádku. K místu kde stával nevede žádná turistická cesta. Jděte přímo za nosem.
28.5. 2002
historie

Křída je jednodílný, šíjovým příkopem vydělený hrad na pískovcové ostrožně. O jeho zástavbě vypovídá vyvýšenina v přední a výraznější zahloubenina v zadní části lokality. V ploše hradu je k vidění dochovaná část okoseného ostění. To by mohlo ukazovat na výstavnější podobu ostrožného hradu. T. Durdík - Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, 1999 F. Gabriel, J. Panáček - Hrady okresu Česká Lípa , 2000

Další texty historie

Zaměření autorů z roku 1994