Kostel byl vystavěn ve 14. století, v letech 1669 a 1709 byl přestavěn do barokní podoby. V roce 1870 proběhla přestavba oken. V letech 1897-98 proběhla rozsáhlá přestavba a reronstrukce.
Pohled z hlavní cesty ke kostelu
Obec se nachází zhruba 16 kilometrů od Mladé Boleslavy. Obec působí vcelku klidným dojmem a projíždějící návštěvník jistě netuší, jaká perla historie se v ní skrývá. Kostel stojí na vyvýšeném místě v obci a vedle něj je dřevěná zvonice. Ve štítu jsou k prohlédnutí sochy a na severní straně je náhrobní kámen Rizenberků. Ke kostelu vede dlouhé schodiště.
Aleš Marek, 25.9. 2006
historie

Kostel je původně gotický z druhé poloviny 14. století, v letech 1669 a 1709 byl přestavěn do barokní podoby. V letech 1897 – 98 byl celkově restaurován, byl nově vymalován a vybaven novým zařízením. Presbytář je obdélný, jednolodní, na jižní straně k němu přiléhá oratoř a na severní straně sakristie. Loď je barokní se zdobeným trojčleným průčelím, dělenými pilastry, které nesou kladí, nad nimiž je tabulový štít. Po stranách a na štítu niky jsou sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Josefa. Ve štítu je potom socha Panny Marie, dílo hořické kamenické školy. Boky lodi jsou hladké, s obdélníkovými okny s půlkruhovými záklenky. Na jižní straně je portál, v kterém je vsazen náhrobník Bibrštejnů ze 16. století. Presbytář s opěráky a okny je rozšířen v roce 1870, jsou sklenuty křížem a závěrem s klínovými žebry. Zařízení: je ve stylu pseudogotiky roku 1901. Z původního barokního zařízení se dochovala barokní…  číst dále

Aleš Marek/ Umělecké památky Čech, svazek třetí, Československá akademie věd. V roce 1980 vydala Academia., 25.9. 2006

Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Řitonice