Moje místa 0
Zámek byl postaven na místě starší gotické stavby pány z Vartemberka ve druhé pol.16. stol. Barokní přestavba v 70. letech 18. stol. je patrná na fasádě a střechách zámku. Ve 20. let. 19.stol. proběhly úpravy empírové. 30. 1. 2003 vyhořel.
Zámek Zahrádky - stav 05/2011
Graficke pismenko Bohužel v noci z 29. na 30. ledna 2003 začal zámek hořet a i přes veškerou snahu se jej nepodařilo zachránit. Předpokládané rekonstrukce se odhadují na 100 mil. Kč . Každopádně i obec Zahrádky - přestože není vlastníkem - vypsala sbírku na záchranu dominanty své obce.
Spancha, 22.2. 2006

Přístupnost
    Park u zámku je v letních měsících denně přístupný a tak se k zámku dá do blízkosti dostat.
    Jan Pospisil , 20.8. 2014

historie

Nový Zámek v Zahrádkách vystavěli ve druhé polovině 16.století páni z Vartemberka.S ohledem na situování stavby na skalní hraně nad údolím Robečského potoka a podle objevu gotických konstrukcí v prostoru severního křídla, můžeme usuzovat, že vznikl na místě staršího sídla. To snad dokládají i sklepní prostory vysekané v pískovcové skále, které se nekryjí s rozvrhem renesanční stavby. Rozkládají se pod severní a severozápadní částí zámku a

Michal Merkl (2005) lit.např.V.Brych, J.Rendek- Hrady a zámky Libereckého kraje (2002), J.Panáček CB 8 (2002), 23.8. 2005