Hrady.cz
Rozhledna (587 m n. m.), postavená r. 2004 Sdružením pro podporu místních iniciativ Chřiby (arch. Svatopluk Sládeček), 23,9 m vysoká. První kamenná rozhledna postavená u nás od 30. let. Stojí na místě býv. dřevěné rozhledny zaniklé v 70. letech 20. stol.
Graficke pismenko Unikátní kamenná rozhledna na Brdu v Chřibech. Slavnostní otevření se uskutečnilo 28.10.2004. Je to první moderní rozhledna, kterou lze považovat za skutečně kamennou, postavenou z tzv. kyklopského zdiva. Autorem projektu je architekt Svatopluk Sládeček.
V okolí je možné navštívit rozhlednu a archeoskanzen v Modré, poutní místo Velehrad, zámek Buchlovice s překrásným parkem a hrad Buchlov.