Tvrz byla založena někdy kolem roku r. 1400. V písemných pramenech starší zmínky o tvrzi chybí. V 17. stol. vlastnil Konecchlumí Vilém st. Konecchlumský, který byl r. 1621 popraven s dalšími českými pány za účast na stavovském povstání. V 18. stol. byla tvrz přestavěna na sýpku.
pohled od západu
Graficke pismenko Asi 200m východně od silnice Jičín – Hradec Králové se v obci Konecchlumí nachází v areálu hospodářského dvora středověká tvrz.
Tvrz, založenou asi kolem roku 1400, opevňoval vodní příkop, který napájel tok potoka Bukovky. Na tvrzi, v 18. století přestavěné na sýpku, jsou dodnes patrné fragmenty dvou středověkých omítek. Jihozápadní přístavek obsahuje hrotitý okosený portál. Na fotografiích z počátku 20. století je patrný vysoký, snad ještě středověký, valbový krov, snesený a nahrazený dnešním v roce 1910.

Výběr z literatury: Encyklopedie českých tvrzí II. (2000) Michal Merkl (2003), 22.12. 2003

Jičín  (JC)