Kaple postavena roku 1883 v novogotickém stylu. Zajímavostí je její obrácené orientování, hlavním vchodem k severovýchodu a oltářem k jihozápadu. Kaple je jednolodní stavba se čtvercovým presbytářem a štíhlou hranolovou věží ve vstupním průčelí.
Kaple Nejsvětější Trojice ve Štikově
© Pavel Vítek 09/2010
Štikov je místní část města Nová Paka. Leží cca 2,5 km východně od centra města. Kaple Nejsvětější Trojice je místní dominantou. Od kaple je krásný rozhled na hrad Pecku, Zvičinu a až na Krkonoše.
historie

Kaple Nejsvětější Trojice byla postavena v roce 1883 v novogotickém stylu stavitelem Františkem Volfem z Nové Paky. Jedná se o jednolodní stavbu se čtvercovým presbytářem. Zajímavostí této stavby je její obrácené orientování, hlavním vchodem k severovýchodu a oltářem k jihozápadu. Hlavní vchod do kaple je veden podvěžím štíhlé věže.

Královéhradecký kraj,  Jičín  (JC), Štikov