Stavebními úpravami zcela pozměněný a architektonicky nevýrazný zámek stojící v místě bývalého dvora založeného v roce 1686 brněnským měšťanem Jiřím Antonínem Kamenským. Asi nejvýznamnějšími majiteli byli Mitrovští z Nemyšle, kteří koupili zámek v roce 1859 a vlastnili jej až do pozemkové reformy v letech 1923 - 1926.
Pohled na zámek od příjezdové cesty na sev.straně
Graficke pismenko V Domanínku /část Bystřice nad Pernštejnem/ se svobodný dvůr uvádí již v roce 1373 a to v jihovýchodní části obce. Až v roce 1686 Jiří Antonín Kamenský vybudoval na stejném místě dvůr nový a v jeho severozápadní části postavil barokní obytný dům - zámek. Byla to prostá jednopatrová budova krytá valbovou střechou, na severní a jižní straně opatřena tříosým středovým rizalitem završeným trojúhelnikovým tympanonem. V roce 1859 dvůr koupil Vladimír Mitrovský z Nemyšle a pod vlivem pseudobaroka provedl na zámku některé úpravy.Fasáda byla rozčleněna podstřešní a kordonovou římsou a okenními šambránami. Majetkem Mitrovských zůstal dvůr se ...
D.Dohňanský podle F.Musil : Neznámé zámky Moravy a Slezska, 18.3. 2020
     Žďár nad Sázavou  (ZR)