Původně raně gotický kostel ze 13. stol., v 18. stol. barokně upraven. V jižní části lodi zachován gotický portál. Dnešní podoba kostela je barokní, ovlivněna pozdějšími úpravami.
Pohled od jihu
© Luděk Pitter 05/2007
Hřbitovní kostel sv. Jakuba stojí v severní části obce při hlavní průjezdové komunikaci na malém návrší nedaleko od pomalu zanikajícího tvrziště. Nejen, že ze hřbitova můžete spatřit vnější část valů tvrziště, ale i samotný kostel je velice zajímavý.

historie

Jedná se o raně gotický kostel ze 3. třetiny 13. stol. V první pol. 18. stol. byl barokně upraven a koncem 18. stol. přestavěn. Později byl ještě upravován v letech 1856, 1868, roku 1892 zvýšena věž, další úpravy v letech 1913 a 1936.
    L.P. (Kolektiv autorů: Umělecké památky Čech 2, [K/O], Academia, 1978), 24.5. 2007

popis

Kostel je jednolodní, na východě pravoúhle uzavřený presbytářem a na jihozápadní straně s hranolovou věží. Na jižní straně lodi zachován gotický portál. Loď je plochostropá, presbytář zaklenutý křížovou klenbou.
    Plzeňský kraj,  Plzeň-jih  (PJ), Kasejovice